Hotel Apostrophe***

Puur genieten

Kom thuis in het volledig vernieuwde 'cottage stijl' hotel Apostrophe, dat een kunstzinnige sfeer combineert met alle moderne comfort en faciliteiten. Gelegen in het kuststadje De Haan, biedt dit hotel u een rustige uitvalsbasis in een omgeving van groen en zee. 

Fietshotel

Voor wie de omgeving van De Haan graag met de fiets ontdekt, beschikt Hotel Apostrophe over een ruime, afgesloten fietsenstalling. Hier kan u uw fiets veilig en droog opbergen. Daarnaast vindt u bij ons ook kaarten met fietsroutes in de omgeving, en bieden wij u de mogelijkheid om de batterij van uw elektrische fiets op te laden. Veel fietsplezier!

Legende van de gastvrijheid

Philemon en Baucis is het verhaal van een oud echtpaar dat op een dag bezoek krijgt van twee vreemdelingen. Ondanks hun armoede ontvangen ze de gasten met open armen en zetten ze hen een heerlijk maal voor. In de loop van het verhaal wordt al duidelijk dat er iets bijzonders is met de bezoekers, zo raakt bijvoorbeeld de kruik met wijn niet leeg.

Om hun gasten extra te verwennen, besluiten Philemon en Baucis hun gans te slachten. Philemon rent erachter aan, maar het beest loopt telkens van hem weg. Als de gans bij de oppergod op schoot gaat zitten, stellen de bezoekers zich voor als Zeus en Hermes. Uit dankbaarheid voor de gastvrije ontvangst, die de rest van het dorp niet heeft aangeboden, nemen de goden hun gastheer en -vrouw mee naar de heuvel. Dan wordt het hele dorp, behalve de hut van Philemon en Baucis, overspoeld door een zondvloed.

Zeus en Hermes vragen of Philemon en Baucis een wens hebben die zij kunnen vervullen als dank voor de gastvrijheid. Philemon en Baucis wensen niets liever dan hun leven lang de twee goden te aanbidden. Het kleine hutje verandert plots in een grote tempel.

Ook wilden Philemon en Baucis niets liever dan bij elkaar blijven, en als het uur sloeg dat één van hen zou sterven, de ander mee mocht gaan. Zo gebeurde het dat op een dag voor de tempel Philemon en Baucis in een Eik en een Linde veranderden. Nog vele jaren hebben ze daar gestaan, hun stammen in elkaar verwikkeld.